SOALAN LAZIM (FAQ)

Green Ribbon Group adalah perusahaan sosial yang mengetengahkan agenda kesihatan mental di Malaysia. YAM Tengku Puteri Iman Afzan dan Puteri Nor Ariane Yasmin mengasaskan Green Ribbon Group pada 5 Januari 2021.

Kami bukan talian bantuan, perkhidmatan kesihatan mental, kumpulan sokongan atau pengganti untuk inisiatif kesihatan mental yang sedia ada. Kami memperkasa organisasi dan individu yang terlibat dalam penjagaan kesihatan mental. Kami melihat diri kami sebagai “agregator” yang menyatukan komuniti kesihatan mental di Malaysia melalui tiga objektif utama – untuk menyokong, mengumpul dana dan menjalin kerjasama. Sila layari Kisah Kami untuk maklumat lanjut.

Green Ribbon Group adalah platform yang meningkatkan kesedaran, mengumpul dana dan menjalin kerjasama untuk kesihatan dan kesejahteraan mental. Walaupun kami tidak menyediakan perkhidmatan kesihatan mental, Dapatkan Bantuan menawarkan senarai lengkap lokasi untuk anda mendapatkan bantuan dan sokongan di Malaysia. Sekiranya anda ingin bercakap dengan seseorang secepat mungkin, hubungi Talian Kasih di 15999.

Sekiranya anda ingin menghubungi YAM Tengku Puteri, sila hantarkan surat anda ke Istana Negara

Istana Negara
Jalan Tuanku Abdul Halim
Bukit Damansara
50480 Kuala Lumpur

Sekiranya anda ingin menjemput YAM Tengku Puteri ke suatu majlis, sila e-mel ke [email protected].  

Anda boleh layari Barang Dagangan untuk membeli pakaian dan pin kami, atau anda boleh layari Derma untuk menyumbang.

Green Ribbon Group bekerjasama dengan pelbagai pihak berkepentingan untuk meningkatkan kesedaran dan memberi dana untuk memajukan penjagaan kesihatan mental di Malaysia. Sila layari Fokus Kami untuk gambaran menyeluruh mengenai matlamat pengumpulan dana kami. Untuk maklumat lanjut mengenai inisiatif kami, sila layari Derma.

Pin, t-shirt dan topi kami boleh dibeli di sini! Dapatkan maklumat terkini tentang barangan di media sosial kami.

Future Commerce Sdn Bhd (AVANA) adalah rakan e-dagang kami. Memandangkan mereka dihubungkan ke pintu masuk pembayaran, semua hasil jualan dan sumbangan akan ditujukan kepada mereka terlebih dahulu sebelum diterima oleh Green Ribbon Group.

Green Ribbon Group buat masa ini tidak mengambil sukarelawan. Sekiranya anda ingin menghubungi kami, sila e-mel ke [email protected]

Green Ribbon Group mengalu-alukan kerjasama sesiapa sahaja untuk meningkatkan kesedaran dan mengumpul dana untuk kesihatan mental. Sila e-mel ke [email protected] jika anda mempunyai sebarang idea untuk dikongsikan kepada kami!

Sila isi borang di bawah untuk pertanyaan anda, kami akan menghubungi anda secepat mungkin.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.